Mijn naam is Monique en mijn hobby met keramiek is begonnen in 2014, bij BKT- keramiek in Eindhoven. Ik vind het heerlijk om met mijn handen in de klei te zitten.

Het werken met klei vergt geduld en aandacht, tijdens het proces ontstaat er van een hompje klei een prachtige creatie. De eerste jaren maakte ik vooral decoratieve voorwerpen. De laatste periode maak ik ook serviesgoed, ik vind het mooi om mijn creaties dagelijks te kunnen gebruiken en ook anderen daarvan mee te laten genieten.

 

Mijn servies goed is gemaakt van steengoedklei en wordt minimaal twee keer gebakken. De eerste bak op circa 900 graden Celsius en de tweede bak op minimaal 1200-1250 graden Celsius. Hierdoor ontstaat een stevig en duurzaam keramisch product dat geen vocht meer kan opnemen, zelfs niet op ongeglazuurde delen.

Om het product dagelijks te kunnen gebruiken voorzie ik het van glazuur dat veilig is voor serviesgoed. De overgang van klei naar keramiek in combinatie met glazuur is vaak onvoorspelbaar en verrassend waardoor elke product zijn eigen bijzondere uitstraling krijgt.

Elk voorwerp maak ik volledig met de hand waardoor afmetingen en vormen enigszins kunnen verschillen, elk voorwerp is hierdoor uniek.

 

M’n serviesgoed kan in de vaatwasser. Vaatwasmiddelen kunnen echter zeer agressief zijn, het kan daarom geen kwaad om m'n handgemaakte keramiek met de hand af te wassen. Hierdoor blijft het mooi zodat je er langer plezier van zult hebben.